30 maj 2013

4 SNABBA Kabiru Bello / Fantabolous Music

Med bl.a den just nu aktuella storsatsningen fjärilseffekten, Norlie & KKV, Kade och internationellt uppmärksammade Nova Delai i stallet har musikbolaget Fantabolous Music det senaste året låtit tala om sig. MI bad bolagets CEO och medgrundare Kabiru Bello besvara 4 SNABBA om allt man har på gång.

Det verkar vara en hel del på gång för Fantabolous Music just nu. Kan du berätta lite om bolagets verksamhet?

– Fantabolous grundades 2008 som ett managementbolag, vårt fokus var till en början att hitta och utveckla talanger och ta dem vidare till nästa nivå, första artisten som signades var Lazee. Ett år senare såg vi möjligheten till att starta igång en egen label, då vi mer och mer även började agera A&R:s för artisterna.

– När vi såg vår kompetens började vi aktivt scouta talanger som vi tog in i vår roster, där bland Norlie & KKV, Nova Delai, Kade och nu senast fjärilseffekten.  Under 2011 startade vi igång vår egen förlagsverksamhet, vilket gjorde att vi blev ett 360-bolag, med även låtskrivare och producenter knutna till oss. 2012 signades en co-pub med Sony/ATV för alla våra artister.

Ni har det senaste året tecknat en rad samarbetsavtal med olika skivbolag och musikförlag för era artister och låtskrivare, bl.a Kade, Nova Delai och Fjärilseffekten. Kan du berätta lite om er arbetsmodell?

– Vår modell är att hitta talanger, utveckla dem, ta fram rätt låtar och sedan hitta ett samarbete med något av majorbolagen via distribution eller licensdeal. Anledningen till att vi har flera olika skivbolagspartners är för att vi tror på personalen som tror på våra akter innan vi tittar på etiketten av de olika majorbolagen som finns där idag.

Vilka artister, låtskrivare och projekt knyter ni just nu era största förhoppningar till?

– Alla ovan nämnda artister är våra största förhoppningar och vi lägger ner lika mycket tid på alla. Vi håller just nu på att bygga upp ett flertal låtskrivare och producenter som jag är övertygad om att ni kommer få höra mycket av inom en snar framtid. Vår senaste signing är södertäljebandet fjärilseffekten som vann P3 Star med bästa låt och som är nu aktuella med låten Dansa som en idiot.

Hur ser de närmaste framtidsplanerna ut för Fantabolous Music?

– Vi har under den senaste tiden investerat i att skapa ett hemtrevligt studiokomplex och kontor för våra artister, låtskrivare, producenter i Malmö och Stockholm. Vårt fokus den närmsta framtiden är att ta det internationella steget med våra ej ännu släppta artister som MILA och Kiddo.

– Fjärilseffekten som är vår senaste signing är en storsatsning, med nya singeln Dansa som en idiot har vi lyckats hitta ett bra samarbete med EMI och Spotify. Vill ni höra mer om fjärilseffekten och vårt samarbete är ni varmt välkomna att komma till releasefesten på Spotifys kontor den 5 juni. OSA gärna till osa@fjärilseffekten.se !

– Fantabolous Music är också en del av Merion Music Group, där det kommer lanseras ett flertal projekt, däribland artisten Robin B.

Claes Olson