23 maj 2013

REEPERBAHN Dave Stewart öppningstalar i Hamburg

Dave Stewart, känd från bl.a Eurythmics, kommer att hålla årets keynote speech på stora Reeperbahn Festival i Hamburg.

Reeperbahn Festival har de senaste åren utvecklats till en av de viktigaste showcase-festivalerna i Europa – och den absolut viktigaste på den stora tyska musikmarknaden. Årets festival arrangeras 25-28 september och samlar både artister och band samt musikbransch från hela Europa.

I sitt öppningstal med rubriken Where Is The Money kommer Dave Stewart 25 september att ge sin syn på dagens tekniska utveckling i musikbranschen samt hur han tror att man bäst skapar hållbara ekonomiska lösningar i den kreativa sektorn.

Utöver sina stora framgångar tillsammans med Annie Lennox i Eurythmics (som till dags dato har sålt mer än 100 miljoner album runt om i världen) har Stewart även samarbetat med bl.a Bryan Ferry, Tom Petty, Bob Dylan, Bono poch The Edge i U2, Katy Perry, Bon Jovi, Joss Stone, Aretha Franklin, Stevie Nicks och The Neville Brothers. Han har dessutom grundat musikbolaget Weapons Of Mass Communications och ligger bakom The Hospital Club i London.

På den politiska scenen har han stött och samarbetat med bl.a Nelson Mandela och Barack Obama i olika projekt.

Claes Olson