23 maj 2013

FESTIVAL Make Musik Sthlm

På Sveriges nationaldag 6 juni kommer det i Make Music Sthlm:s regi att arrangeras hundratals konserter på Södermalm. Make Musik Sthlm arrangeras för fjärde året och i år kommer musikfesten vara större än någonsin.

Gatufesten Make Musik Sthlm bygger på det franska konceptet Fête de la musique och är en festival där gatuhörn, parker och torg blir till utomhusscener. Musiken står i fokus och festivalen är öppen för alla.

Sedan starten 2010 har Make Musik Sthlm vuxit och med mer än 170 band och musiker anmälda från alla genrer kommer musikfesten, som pågår runtom på Söder kl. 12-20, vara ännu större än tidigare år. Förutom konserter kommer Långholmen att förvandlas till ett Electric Island med fyra scener fyllda med elektronisk musik, Studiefrämjandet kommer att ta över Tantolunden, Studieförbundet Vuxenskolan kommer att vara på Medborgarplatsen och Vitabergsparken tas över av Kulturskolan och Dj-kollektivet Dekadens. Det hela avslutas på Södra Teatern där Make Musik Sthlm arrangerar en efterfest med fritt inträde.

Claes Olson

Länk:

www.makemusiksthlm.com