16 maj 2013

SKIVBOLAG Despotz tecknar avtal med Robert Dahlqvist

Despotz har tecknat skivkontrakt och förlagsavtal med Robert Dahlqvist, The Hellacopters-gitarristen som i musikerkretsar kanske är mer bekant under smeknamnet ”Strängen”.

Robert Dahlqvist spelade gitarr i The Hellacopters åren 1999-2008. Han har även varit drivande som frontfigur i banden Thunder Express och Dundertåget, samt spelat en period med The Diamond Dogs och medverkat både på turné och skiva med Stefan Sundström.

– Det hela kändes väldigt naturligt, konstaterar Ömer Akay på Despotz. Med våra kunskaper, vårt nätverk och kreativa sätt att promota musik, så råder det ingen tvekan att Robert valde Despotz som förstahandsval framför alla andra. Nu har vi ett hungrigt team på plats som även kommer lansera Roberts svenskspråkiga soloskiva internationellt.

– Vi går en ljus framtid till mötes! summerar Ömer.

Robert Dahlqvist första soloalbum produceras just nu av Björn Olsson (Soundtrack Of Our Lives, Håkan Hellström, Mando Diao m.fl.). i Stora studion. Albumet kommer i höst att släppas både fysiskt och digitalt via Despotz distributionsnät i över 15 länder. Dessutom inleder Despotz Music och BMG Chrysalis ett förlagssamarbete med Robert Dahlqvist.

– Vi har samma mål och samma positiva attityd, så med andra ord känner jag bara ren och skär glädje över att signerat med Despotz Records och ser fram emot ett bra och framgångsrikt samarbete, kommenterar Robert Dahlqvist själv.

Claes Olson

Bilden: Ömer Akay (Despotz) och Robert Dahlqvist