16 maj 2013

GULD & PLATINA One Direction flerfaldigt belönade med platina

I samband med att One Direction 8 maj gjorde sin utsålda konsert på Friends Arena i Solna passade Sony Music Sweden på att dela ut platinaskivor för båda albumen Take Me Home och Up All Night samt dvd:n Up All Night – The Live Tour.

Totalt har One Direction nu sålt över 150 000 album i Sverige, beräknat på både fysisk och digital försäljning samt streams omvandlade till albumförsäljning.

I februari inledde One Direction sin Take Me Home World Tour med mer än 40 utsålda konserter i England. Samma månad öppnade även Europas första One Direction-butik i Stockholm som under de två veckor den var öppen hade över 30 000 besökare.

Under maj besöker bandet 18 utsålda arenor i Europa för att sedan åka vidare till USA, Kanada och Australien.

Claes Olson

Bilden fr.v: Nina Thorsell (Promotion Manager), Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan (samtliga One Direction), Mark Dennis (vd, Sony Music Sweden), Harry Styles (One Direction), Anders Lindberg (Head of International), Johan Lindgren (Marketing Director), Janina Sibbel-Becker (Promotion Manager) och Adam Granite (Executive Vice President, International).