Nyheter 7 maj 2013

SKIVBOLAG Per Gessle ny partner i Cosmos Music Group

Per Gessle har gått in som partner och delägare i independentbolaget Cosmos Music Group. Delägare sedan tidigare är Christian Drougge, Fredrik Ekander, Kent Isaacs och Cai Leitner.

Fredrik Ekander, Cosmos Music Group ser fram emot partnerskapet:

– Vi är oerhört stolta och glada över att få med Per Gessle i Cosmos. Utöver att vara en av Sveriges absolut största och mest älskade artister, så är Per dessutom en passionerad musikälskare samt en mycket framgångsrik entreprenör, vilket helt enkelt gör honom till en drömpartner för oss.

Cosmos Music Groups kärnverksamhet omfattar A&R, tredjepartsdistribution, label services samt katalogförvärv.

– Cosmos är ett synnerligen intressant indiebolag i en fortsatt mycket spännande och föränderlig musikbransch där jag varit verksam i snart 35 år. Jag ser fram emot nya kreativa utmaningar både i Sverige och internationellt, säger Per Gessle.

Lars Nylin