6 maj 2013

ARTIST Guld för Hellström

Håkan Hellströms förra album 2 steg från Paradise (2010) klingade ut med låten Du är snart där. Kanske visste Hellström redan då vad han hade att vänta med sitt nästa album som redan nu, två veckor efter release, gjort skäl för sitt namn. Det kommer aldrig vara över för mig har blivit en omedelbar succé, tagit Håkan Hellström ett steg längre och cementerat hans roll som en av Sveriges allra främsta leverantörer av pop på svenska.

Både albumet Det kommer aldrig vara över för mig och singeln med samma namn har nu båda passerat gränsen för guld. Det kommer aldrig vara över för mig är just nu det mest streamade albumet i Sverige och ligger etta på Itunes försäljningslista. Albumet gick in som spikrak etta på Svenska albumlistan och stod första veckan för 47% procent av skivförsäljningen på listan. I Norge klättrade albumet till albumlistans andra plats denna vecka.

Håkan Hellström är dubbelt aktuell i sommar. Den 19 Juli har filmen Känn ingen sorg premiär. Filmen bygger på händelserna och karaktärerna som figurerat i Hellströms texter som fått liv genom manusförfattaren Cilla Jackert och skådespelarna Adam Lundgren, Tomas von Brömssen m.fl.

Lars Nylin

Håkan Hellström skall även ut på Sverigeturné. Följande datum är klara, fler tillkommer:

2013   1.6  Hässleholm, Siesta

8.6  Göteborg, Slottsskogsvallen

28.6  Skellefteå, Stadsfesten

29.6  Borlänge, Peace&Love

5.7  Åbo, Ruisrock  (nytt datum!)

5.7  Karlstad,  PIP

6.7  Øystese, Bygdalarm

13.7  Stavern, Stavernfestivalen (nytt datum!)

18.7  Borgholm, Slottsruinen

19.7  Grebbestad, Tanumstrand

20.7  Jotunheimen, Vinjerock

26.7  Varberg, Societetsparken

1.8  Helsingborg, Sofiero

3.8  Sundsvall, Konsertfesten

30.8  Mo i Rana, Verket Festivalen