25 april 2013

SKIVBOLAG Trion Alonzo, Tony och ”Tuna” startar Blue Fin Recordings

Tillsammans med bandkamraten Tony Johansson och impressarion Lars ”Tuna” Olofsson startar Michael Alonzo från KSMB och Stockholms Negrer skivbolaget Blue Fin Recordings. Första utgivning blir Alonzos band Alonzo Fas 3 15 maj.

Det nya bolagets första utgåva kommer på utgivningsdagen att firas med signering på Pet Sounds och gratiskonsert på Debaser Medis.

19 april släpptes singeln Matilda och dagen efter medverkade bandet på Pet Sounds under Record Store Day. Låten gick in på 17:e plats på iTunes efter endast en dag försäljning. Livespelningarna för Alonzo Fas 3 började med en spelning som förband åt Stiff Little Fingers 5 april..

Som sångare i KSMB var Michael Alonzo  en av förgrundsfigurena i den första svenska punkvågen på 70-talet. På 80-talet fortsatte han som frontfigur i Stockholms Negrer.

Föruom  Alonzo ingår Johansson, Inge Johansson, Nicke Andersson, Fredrik Eriksson och Tomas Eriksson i det nya bandet. Bandet har spelat in sitt debutalbum i Studio Årstaberg med Håkan Sörle från The Baboon Show som producent.

Blue Fin Recordings distribueras av Sony Music. Musiken släpps både på cd (digipack) och vinyl samt både som dowloads och streaming.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Joakim Stabel (Triada Communication, som gör promotion för Alonzo Fas 3), Tony Johansson, Michael Alonzo och Lars ”Tuna” Olofsson