23 april 2013

IN MEMORIAM Michael Sundén 1967-2013

Managern och eldsjälen Michael Sundén har avlidit. Enligt uppgifter från närstående skadades Sundén i helgen vid en olyckshändelse i samband med en konsert på Notting Rock Week i England. På kvällen somnade han sedan in på sitt hotellrum, utan att återfå medvetandet.

Michael Sundén befann sig vid tillfället på turné tillsammans med CrashDiet, ett av de många svenska band som han kom att arbeta med sedan han efter uppväxtsåren i Borlänge gav sig in i musikbranschen på åttiotalet. Utöver de många svenska artister och band vars karriärer han på olika sätt bidrog till genom åren, arbetade han till exempel även med den legendariske amerikanske rocksångaren Ronnie Dio.

På FaceBook, där hundratals vänner framför sina kondoleanser, minns Backyard Babies sin tidigare manager och vän med följande rader:

We are really sad to announce that our former manager and friend Michael Sundén has passed away. He was basically a fifth member from the very first record until we went separate ways.

His visions and enthusiasm has inspired and helped the Backyard Babies in many ways.

Our deepest condolences to his family.

Johan, Peder, Nicke and Dregen

Närmast sörjande är hustrun Carina och familjens två döttrar.

Claes Olson