23 april 2013

FÖRLAG Sound Pollution expanderar

Sound Pollution Songs har under våren kraftigt expanderat sin förlagskatalog genom ett flertal nya avtal.  Utöver avtal har med SoundAct, The Gloria Story, Blackshine, Snakeskin Angels, Outshine, Pagan Rites och Vietcong Pornsurfers har man nu även tecknat förlagsavtal med upphovsmännen för The Storyteller (bilden) och Mean Streak.

– Sound Pollution har långa och tidigare samarbeten med både The Storyteller och Mean Streak så även om detta är nya avtal, eftersom vi aldrig binder upp någon framledes, så är det ju jättekul att få fortsatt förtroende från dessa artister och dess upphovsmän, säger bolagets vd Johan Hargeby.

The Storyteller är ett av Sveriges mest klassiska power metal-band. Tidigare i månaden släpptes efter flera års uppehåll albumet Dark Legacy [Black Lodge / Sound Pollution] som fått ett mycket positivt mottagande.

Mean Streak, som har sin största publik i Japan och USA släpper i juni sitt tredje album Trial By Fire [Black Lodge / Sound Pollution]. Genom Sound Pollution har bandet, som tidigare har turnerat i Japan, med samma bolag som släppt deras två tidigare album nu gjort ett nytt licensavtal för kommande utgivning i Japan.

Sound Pollution Songs katalog består nu av ca 2000 verk.

– Det finns ju några riktiga guldklimpar som Sabaton och Kristet Utseende i vår förlagskatalog, kommenterar Johan Hargeby.

– Värt att nämna är väl att vi nu under våren haft ett större antal releaser än på länge, tillägger Hargeby. Vi har lite Umeå-fokus med nya album från Kee Marcello och AC4 med Dennis Lyxen/från Refused. Andra som man kanske bör nämna är Sir Reg och The Gloria Story Dessutom är det.några riktigt intressanta grejer på gång med till exempel Knockouts, Monsun, Colossus och Jesus Chrusler Supercar – det är verkligen ingen brist på kreativiteten vad gäller svensk musik!

Claes Olson