23 april 2013

FÖRLAG Sony / ATV:s låtskrivare prisade på danska Carl Prisen

Sony/ATV-kontrakterade Choir Of Young Believers och Fallulah tillhörde de stora vinnarna när den första upplagan av danska musikförläggarpriset Carl Prisen delades ut i Köpenhamn i fredags .

 Fredagen 19 april delades för första gången det danska musikförläggarpriset Carl Prisen ut i Köpenhamn. Priset, en motsvarighet till svenska musikförläggarnas Pris, är instiftat för att hylla och hedra de danska låtskrivarna och kompositörerna.

Sony/ATV:s låtskrivare Fallulah och de i Choir Of Young Believers vann priser i hela tre kategorier. Med motiveringen att ”de är mästare av monumentala indie-pärlor” segrade Choir Of Young Believers Sedated i kategorin Årets Sång

Årets Mest Spelade Sång blev Oh Land Speak out Now. Den danska musikförläggarföreningens hederspris tilldelades producenten Poul Bruun .Med hederspriset följer ett stipendium på 25 000 danska kronor som skall ges vidare till en av branschens nya talanger. Valet för Poul föll på artisten och låtskrivaren Fallulah (Maria Apetri) som nyligen släppte sitt andra album Superfishiality.

Claes Olson

Bilden: Choir Of Young Belivers Foto: Wendy Lynch Redfern