18 april 2013

RECORD STORE DAY Rekordmånga artister

På lördag arrangeras Record Store Day Sverige som i år slår rekord med 83 medverkande akter som kommer att finnas ute i skivbutiker från norr till söder för livespelningar och signeringar.

Record Store Day samlar fans, artister och tusentals skivbutiker runt om i världen. I Sverige är det 41 independentbutiker som deltar. Utvalda produkter och specialutgåvor kommer att säljas till specialpriser, och under dagen sker livespelningar och skivsigneringar.

Janne Schaffer, Sofia Jannok, Håkan Hellström, John Holm, Imperial State Electric, Tandem Sky, Adolphson & Falk, Stiko Per Larsson, Olle Ljungström, Peter LeMarc, Umeå Pop & Rock Kör, Mattias Alkberg, Science Poption, Kee Marcello, Satan Takes A Holiday och Mary’s Kids är bara några av de medverkande. I Linköping kommer man att kunna önska sina favoritlåtar av Jonnie ”Den levande jukeboxen” Andersson. 

Record Store Day samlar fans, artister och tusentals skivbutiker runt om i världen. I Sverige är det 41 independentbutiker som deltar i arrangemanget tillsammans med Border Music, Cosmos Music Group, EMI Music, Playground Music, Sony Music, Universal Music och Warner Music. Utvalda produkter och specialutgåvor kommer att säljas till specialpriser, och under dagen sker livespelningar och skivsigneringar.

Syftet med Record Store Day är att sätta fokus på den unika bredd och det djup – i både kunskap och sortiment – som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och naturligtvis att fira kärleken till musiken.

Officiell ambassadör för Record Store Day 2013 är Jack White.

Claes Olson