18 april 2013

KONSERT Stockholms Konserthus säsong 2013-2014

På en presskonferens presenterade i veckan Konserthusets säsong 2013-14 med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. En av nyheterna var att dirigenten Sakari Oramo (bilden) förlänger kontraktet med Kungliga Filharmonikerna till 2018. Foto: Dan Hansson

Under säsongen 2013–14 kommer bl.a dirigenten Riccardo Muti, den internationellt oerhört hyllade norske pianisten Leif Ove Andsnes (som förra säsongen gav sin spektakulärt filmförstärkta Rachmaninoff-konsert Tavlor på en utställning i konserthuset), violinisten Janine Jansen och jazzmusikern Esperanza Spalding att stå på programmet.

Vårens tonsättarweekend presenterar Jesper Nordin och tonsättarfestivalen i höst ägnas Unsuk Chin.

Vid presskonferenseni måndags presenterades även arbetet med webb-tv-kanalen KonserthusetPlay.se där delar av konsertutbudet kommer att tillgängliggöras.

Claes Olson

Länk:

Konserthusets programkatalog

http://interactivepdf.uniflip.com/2/35014/300744/pub/