11 april 2013

GULD & PLATINA Depeche Mode

Depeche Mode Delta Machine [Columbia / Sony Music] – bandets trettonde studioalbum, men det första för Sony Music, har nått guldstatus i Sverige. Direkt i samband med utgivningen gick albumet rakt upp i topp på SverigeTopplistan.

Efter Depeche Modes exklusiva releaseevent på Museums Quartier i Wien, där bandet spelade för utvald media och fans, toppet sig albumet (utöver Sverige) försäljningslistorna i ytterligare nio länder. I ytterligare nio länder placerade sig Delta Machine topp fem och digitalt toppade Depeche Mode iTunes-listor i 34 länder.

Just nu är Depeche Mode aktuella med singeln Soothe My Soul. Videon spelades in i New York och är regisserad av Warren Fu som tidigare jobbat med bland andra Daft Punk, och The Killers.

Nästa månad inleder Depeche Mode sin världsturné. Torsdag 27 juni spelar bandet på Peace & Love i Borlänge.

Claes Olson

.