11 april 2013

FESTIVAL Nemis på Peace & Love och Sweden Rock

Nemis – New Music In Sweden – arrangeras i syfte att lyfta fram mindre etablerade artister på scener runtom i landet. I år presenteras Nemis-scener på både Peace & Love och Sweden Rock. 

Nemis är ett initiativ av Studiefrämjandet med fokus på att ge mindre artister möjligheten att få spela på större scener. Nemis arrangeras bland annat på klubbar som Sticky Fingers i Göteborg, Babel i Malmö och Bryggarsalen i Stockholm. Utöver Peace & Love och Sweden Rock finns scenen även på festivalerna Umeå Open, Metaltown och Putte i Parken.

För sjätte året i rad presenterar Studiefrämjandet Musik och Peace & Love nu showcasescenen Nemis. I år väljs fem mindre akter ut till showcase på festivalens scen Shangri La. Uttagningen startar nu via Nemis webbsida och sista ansökningsdagen är 6 maj. Artisterna som blir uttagna kontaktas av Studiefrämjandet senast den 20 maj.

Nu är även åtta band klara för årets Nemis-scen på Sweden Rock. De som kommer att gästa scenen är Jaggernaut, The Dead and Living, Imber, Overworld, System Annihilated, Days Of Jupiter, The Drake Equation samt Regal Demise.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet och samtidigt glada att kunna vara med i arbetet att hjälpa nya svenska band in på marknaden, säger Ingolf Persson som är en av festivalens grundare.

Lina Pettersson