9 april 2013

DIGITALNYTT WiMP presenterar Legends – det bästa från de största

Under april kommer streamingtjänsten WiMP lyfta fram de största legendarerna från den moderna musikhistorien. 28 artister, en artist varje dag utvalda av WiMPs redaktörer, presenteras med spellistor, information och spännande kuriosa. Elvis, ABBA, David Bowie, Madonna och Prince finns bland de utvalda legendarerna. 

– Det värsta som finns är att hamna i så kallad ”sök-koma” där man inte kommer på vad man vill lyssna på utan slentrianmässigt spelar sina gamla uttjatade spellistor. Vi på WiMP presenterar ny och gammal musik, känd och okänd, på ett enkelt sätt för att våra användare hela tiden ska inspireras till spännande grejer. Nu kör vi den här kampanjen i april med fullt fokus på legendarer från den moderna musikhistorien. Det känns riktigt häftigt att kunna jobba med sådana här stora artister, säger Karin Moberg, redaktionschef WiMP Sverige.

WiMP särskiljer sig från sina konkurrenter framförallt genom att jobba med lokala redaktioner på varje marknad och hela tiden inspirera användarna till att upptäcka ny musik och gamla bortglömda favoriter. Genom Legends” guidas användarna genom den musikaliska historien och artister som på ett eller annat sätt har satt avtryck i musikhistorien lyfts fram.   Legends startade i måndags och första legendar ut var Elvis Presley.

Elvis följdes av Billie Holiday på tisdag, igår på datumet var det exakt 98 år sedan hon föddes. Varje dag presenteras en ny legendar tillsammans med kuriosa om artisten eller bandet. Till exempel introduceras Iron Maiden den 14 april, samma datum som deras självbetitlade debutalbum släpptes 1980.

Här är hela listan på legendarer:   8 april Elvis Presley  9 april Billie Holiday  10 april The Velvet Underground  11 april ABBA  12 april Bob Dylan  13 april David Bowie  14 april Iron Maiden  15 april Bob Marley  16 april The Rolling Stones  17 april Pink Floyd  18 april Bruce Springsteen  19 april Muddy Waters  20 april Neil Young  21 april The Beach Boys  22 april Miles Davis  23 april Jimi Hendrix  24 april Queen  25 april Madonna  26 april The Who  27 april Prince  28 april Black Sabbath  29 april Frank Sinatra  30 april Michael Jackson  1 maj Kraftwerk  2 maj Aretha Franklin  3 maj James Brown  4 maj Stevie Wonder  5 maj Johnny Cash.

Lars Nylin