28 mars 2013

SKIVBOLAG Warner Music öppnar studior

Warner Music kommer i dagarna att öppna dörrarna till sina nya musikstudior i Stockholm.   Det nyrenoverade studiokomplexet är beläget i samma kvarter som Warner Musics svenska kontor. Verksamheten kommer att överses av Martin Sakarias, grammisbelönad artist och producent och Creative Director för Warner Music Sweden.

– Det här känns enormt stort. Det har hela tiden varit ett mål för mig att få storbolagen att återigen närma sig den kreativa verksamheten, att komma tillbaka till kärnan i musikskapandet vilket Warner nu gör, säger Martin Sakarias.

– Warner Music har historiskt sätt en stark tradition av att jobba på det sättet så det känns naturligt att det är just Warner som går i frontlinjen inom branschen för att återta kontroll över skapandeprocessen och produktionen av konst och musik, hela vägen ner till låtskrivandet. Vi har hittat de perfekta lokalerna och är redan i full gång med arbetet vilket så klart känns enormt roligt,

– En egen studio har varit något vi strävat efter under en lång tid, berättar Warner Musics Sverige-chef Björn Lindborg. Det är enormt glädjande att vi nu har hittat de optimala lokalerna alldeles runt hörnet från kontoret. Martin Sakarias är som klippt och skuren för att leda arbetet i studion med sin karriär som både artist, låtskrivare och producent.

– Att driva en egen studio öppnar upp för många intressanta kreativa samarbeten men också en massa nya affärsmöjligheter för Warner Music Sweden.

Claes Olson