20 mars 2013

ARTIST Sabaton gräver guld i Polen

Sabaton är just nu på turné i östra Europa, första land är Polen, där bandet gör utsålda hallar i Warzawa, Krakow och Poznan.

Utöver tidigare utmärkelser som Sabaton mottagit i Polen, inklusive hederstitlar från ex-presidenten, så fick de denna gång mottaga en speciell utmärkelse och ett officiellt erkännande av Polens försvarsminister. Detta ”för den viktiga roll bandet spelat och fortfarande spelar i att väcka intresset i Polen för landets egen historia”.

Bandet fick dessutom sin tredje guldskiva i Polen, de två första var för albumen Coat Of Arms samt World War Live, och nu har alltså även den senaste Carolus Rex nått guldstatus i Polen.

Sabaton hann även med en skivsignering i Warzawa, där tusentals fans köade för en autograf i de två timmar som signeringen höll på. Sabaton gjorde förra året en spelning i Polen inför 600 000 åskådare som senare i år kommer att släppas på DVD / BluRay.

Lars Nylin