14 mars 2013

SKIVBOLAG Mattias Andréasson på 100 Songs

Fredagen 8 mars släpptes Mattias Andréassons singel Bara för ikväll (Du är så Baby). Popballaden är skriven och producerad av Mattias själv och är skivbolaget 100 Songs 42:a singelsläpp.

Svenska folket såg senast Mattias Andréasson på Melodifestivalen i fjol där han uppträdde med bidraget Förlåt mig. Låten, som han skrivit och producerat själv, hamnade snabbt på första plats på iTunes. Sedan dess har han axlat rollen som producent ett flertal gånger, bland annat genom att skriva och själv producera resten av låtarna på albumet. Under producentnamnet OneAM skrev och producerade han även tillsammans med Danny Saucedo tre låtar till dennes album In the Club.

Det digitala skivbolaget 100 Songs grundades 2012 av Ola Håkansson, Klas Lunding, Ben Malén och X5 Music. Bolaget släpper endast singlar och arrangerar en gång i månaden 100 Live; ett showcase där artister som släppt eller ska släppa singel via 100 Songs uppträder live.

Lina Pettersson

Nedan Mattias Andréasson tillsammans med 100 Songs-gänget. Foto: Karin Antonson