14 mars 2013

SKIVBOLAG Cosmos Music Group lanserar Spotify-app för barnmusik

Den här veckan lanserar Cosmos Music Group den nya Spotify-appen Barnplaneten genom sin barnetikett Alfie. Barnplaneten är den första samlade digitala destinationen helt dedikerad för barnmusik. Barnplaneten rymmer inte enbart Cosmos egen katalog, utan barnmusik i största allmänhet. Appen har utformats för att hjälpa barn och deras föräldrar att hitta det bästa inom barnmusikens värld.

Cosmos Music Group vill med appen Barnplaneten lyfta genren barnmusik. Spotify-applikationen ska ge möjlighet till att lättare kunna hitta barnmusik i den digitala musikvärlden.

Utöver flertalet större kontrakteringar i genren barnmusik den senaste tiden, såsom Pelle Carlberg med Tvillingarna, Truls och jag och nu senast SVT:s aktuella storsatsning Bacillakuten, vill Cosmos Music Group nu visa framfötterna när det gäller att producera och ge ut material för de allra yngsta musikfansen.  Utöver Pelle Carlberg finns bl.a Bröderna Lindgren och Sara Edwardsson i katalogen.

Utgivningen av Barnplaneten sker i ett exklusivt samarbete direkt med Spotify.

Lina Pettersson