14 mars 2013

FESTIVAL Hangar 85 och Thåström på Bråvalla

Utöver de tidigare presenterade scenerna meddelar Bråvalla festival nu att de även kommer att fylla ett par flyghangarer med underhållning. Hangar 85 har de anförtrott åt JoiaAgency, som på kvällstid kommer att fylla hangaren med några av Sveriges hetaste namn inom dansmusik.

Bråvallafestivalen har tidigare presenterat fyra scener som under tre dagar kommer att gästas av ett fyrtiotal bokningar. Nu utökar de satsningarna genom ett samarbete med Skandinaviens största DJ-agentur JoiaAgency, som förmedlar ett trettiotal av Sveriges EDM-artister.

Den nya scenen kommer varje kväll att omvandlas till en nattklubb på Norrköpings gamla flygområde, där JoiaAgency och Bråvalla presenterar de nio akterna PANG!, Jerry Rekonius, Dödselectro, CHASE, Female DJ Revolution, Kerrien, Lucas Nord, Lunde Bros och Daladubz.

– Det här är JoiaAgency’s första riktiga samarbete med en av Sveriges absolut största festivaler. Att samarbetet nu är ett faktum öppnar många dörrar för oss och våra artister i festival-Sverige, säger Jonas Sellberg, VD på JoiaAgency.

Idag offentliggjordes dessutom att Thåström gör en exklusiv spelning på Bråvalla festival. Det blir Thåströms enda spelning under 2013. Tidigare i veckan blev det klart att även det australiensiska metalbandet Airbourne, brittiska DJ Fresh, experimentella post-metalbandet Neurosis samt Royal Republic gästar festivalen i sommar.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är bl.a Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao, Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, White Lies, Bullet For My Valentine, Nicky Romero, Parkway Drive, Belle & Sebastian, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling och James McCartney. Fler akter tillkommer.

Lina Pettersson