12 mars 2013

4 SNABBA med Frida Rydman på Lionheart

Robin Stjernbergs seger i Melodifestivalen var oväntad för en del, men inte för Frida Rydman på Lionheart. ”Vi blev inte tagna på sängen,” säger hon när MI hör av sig för en 4 SNABBA.

Med titeln manager/konsult är Frida Rydman en av de huvudansvariga när Robins seger nu ska förvaltas i Europa. Med bakgrund som maratonlöparerska och produktionsledare för sportsändningar på gamla Canal + är hon beredd ta matchen.

Stort grattis, hur firade du själv segern?

– Med att ta tre timmars semester och så mycket champagne jag hann med, sen var det bara att börja jobba igen.

Hur väntat var det, hur förberedda är ni för det som väntar nu?

– När jag hörde låten första gången i augusti kändes det inte helt främmande att vi skulle kunna ta oss hela vägen till Eurovision. Nu är vi där men inte ”tagna på sängen”. I Robins plan för 2013 har vi hela tiden haft en väg ”om han vinner” så nu kör vi på den såklart.

Vad händer närmast, hur mycket av planen fram till finalen är spikad?

– I dag gick Robin in i studion för att färdigställa sin EP som släpps i slutet av april. Han har jobbat hårt med låtskrivandet det senaste året och tanken har hela tiden varit att släppa en EP och senare i år ett album. Tiden han inte spenderar i studion kommer ägnas åt spelningar, promo och rep inför Eurovision då vi planerar att göra om numret.

Hur släpps låten internationellt?

– Vi har redan blivit kontaktade av flera bolag runt om i Europa. Nu ska vi bara stänga ihop det på bästa sätt.

Lars Nylin