11 mars 2013

ARTIST Nytt från Agnetha

I höstas avslöjades att Agnetha Fältskog arbetade på ett nytt album ihop med producenten Jörgen Elfofsson. Denna vecka presenteras första låten, When You Really Loved Someone, albumet A släpps i maj.

– Jag trodde aldrig att jag skulle sjunga igen, men när jag hörde de första tre låtarna kunde jag inte säga nej.

Med de orden är en av våra mest hyllade artister tillbaka i rampljuset. Den 13 maj släpper Agnetha Fältskog sitt efterlängtade album A, som innehåller helt nyskrivet material.

Singeln When You Really Loved Someone släpps idag och kommer att finnas tillgänglig på i-Tunes, Spotify och övriga plattformar. Agnethas nya officiella hemsida (www.agnetha.co.uk), Facebook (www.facebook.com/pages/agnetha-official) och Twitter (@agnethaofficial) öppnades också under måndagen.

Inför albumet har Agnetha samarbetat med Grammy-nominerade låtskrivaren/producenten Jörgen Elofsson, som tidigare har skrivit och producerat hitlåtar till världsstjärnor som Kelly Clarkson, Britney Spears, Celine Dion och Westlife, och med hyllade producenten och kompositören Peter Nordahl.

– Agnetha var redo att göra musik igen, säger Elofsson. Vi kände det. Hon är en musiker, en sångerska och låtskrivare som inte har skapat på länge. Vi såg henne blomma ut med musik i sitt liv igen.

För första gången på länge medverkar Agnetha även som kompositör på en av låtarna.

– Jag hade inte skrivit musik på väldigt länge, men när jag satte mig vid pianot kom det till mig helt naturligt, säger Agnetha.

Max Hole, Chairman och Chief Executive Officer på Universal Music Group International, tillägger:

– Ni kan nog föreställa er hur spännande det kändes när vi fick veta att Agnetha var i studion igen. Vi ville få henne att välja Universal Music som partner och vi är så tacksamma för att hon gjorde det. Det här är ett drömprojekt för så många här internt och för alla hennes fans över hela världen.

Lars Nylin