7 mars 2013

ARTIST Bilda skickar två band till SXSW

För tredje året i rad skickar Studieförbundet Bilda två svenska akter till Sout By Southwest (SXSW) i Austin, Texas 12-17 mars. I år är det postrockbandet Immanu El från Göteborg och popbandet The Majority Says från Linköping som får flyga över nästa vecka.

Immanuel El kommer bl.a spela på Roky Ericksons Ice Cream Social. The Majoritry Says från Linköping ska bl.a spela på The Blackheart Bar, där även artister som Jason Isbell och Frank Turner spelar under veckan.

– Vi får en chans att följa upp det vi gjorde på Filter’s Culture Collide Festival i Los Angeles och CMJ i New York i höstas, säger Claes Strängberg i Immanu El. Vi kommer ha flera möten och showcase för ett antal eventuella samarbetspartners och utan Bilda hade det varit betydligt svårare.

– Att vi har fått möjligheten känns oerhört ärofullt, sedan vad den innebär är såklart omöjligt att säga, säger Axel Engström i The Majority Says. Vi får helt enkelt se till att förädla den på bästa möjliga sätt.

I år beräknas ungefär 2 300 officiella konserter att arrangeras på SXSW, som sedan flera år tillbaka är en etablerad mötesplats för musikbransch, artister och publik från hela världen.

Claes Olson

Bilden. Immanu El