5 mars 2013

SKIVBOLAG Sony Music och RCA UK kontrakterar Kim Cesarion

Svenske Kim Cesarion, upptäckt av svenska Aristotracks, har gjort ett avtal med Sony Music Sweden och RCA UK i ett joint venture mellan de två bolagen. Även på Columbia US kommer Kim att vara en stor prioritet.

Kim Cesarion är en 22-årig svensk musikalisk talang som för två år sedan mötte Arnthor Birgisson och Linus Andreen och blev kontrakterad till Aristotracks. Därefter har de arbetat tillsammans med den skotska låtskrivaren Gary Clark (bl.a. Danny Wilson) och ganska snabbt kom låten Undressed fram. Det blev katalysatorn som visade vägen framåt för det kommande albumet.

RCA UK och Sony Music Sweden blev trollbundna och en sex månaders uppvaktning startade, där de två skivbolagsetiketterna signade Kim i hela världen i en joint venture, utan att han haft någon som helst föregående historia eller social medial plattform i bakgrunden,” skriver Sony Music i ett pressmeddelande.

Undressed släpps den 22 mars. Hör en teaser på låten här: https://soundcloud.com/kimcesarion. Kommande debutalbumet, som släpps under 2013, har Kim skrivit tillsammans med Arnthor Birgisson, Gary Clark och Lukasz Lukipop Duchnowski.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Linus Andreen (Aristotracks), Helen McLaughlin (Head of A&R Sony Music Sweden), Rob Stringer (Chairman Sony Music Label Group US), Kim Cesarion, Ashley Newton (President Columbia Records US), Steve Ferrera (A&R Columbia US), Joel Klaiman (General Manager Columbia US), Emilia de Poret (Aristotracks), Arnthor Birgisson (Aristotracks)