28 februari 2013

SKIVBOLAG Kill FM i avtal med Cosmos

Producentduon Kill FM har tecknat avtal med Cosmos Music Group. I april släpper duon sin debut-EP för att därefter bege sig ut på Europaturné.

Kill FM har etablerat sig på den svenska elektroniska housescenen med support från Steve Angello och Dada Life.

Jimmy Andersson och Kim Lindén i Kill FM fann varandra på internet och började först producera musik tillsammans via mejl och Skype. Först efter månader av korrespondens träffades de slut i verkligheten.

I maj förra året lanserade de sig själva på nätet och med spåret Bully fick Kill FM snabbt internationellt genomslag bland såväl bloggare som skivbolag.

Det senaste året har duon bl.a gjort remixer åt Ultra, Universal och Island.

– Med tanke på allt som händer kring Kill FM just nu är det väldigt roligt men också en stor ära att Cosmos får vara en del av denna resa, säger Hugo Scherman, Head of A&R på Cosmos.

– Det känns som att det kommer bli ett spännande samarbete med Rotate och det ska bli kul att se vad det kan leda till, kommenterar Jimmy Andersson och Kim Lindén i Kill FM sitt nya avtal.

I början av februari var Kill FM förband till Dada Life två fullsatta kvällar på Münchenbryggeriet i Stockholm. Just nu arbetar man i studion med bl.a den EP som kommer att släppas i april, inför den planerade Europaturnén.

Claes Olson