28 februari 2013

FÖRLAG Håkan Lidbo tonsätter EM

Håkan Lidbo har musiksatt helgens Inomhus Friidrotts EM 2103 i Göteborg. Musiken förläggs av Container Publishing.

Inomhus Friidrotts EM 2103 i Göteborg lanseras som ett ambitiöst och i många delar förnyande idrottsarrangemang. Förutom ett radikalt ombyggt Scandinavium utgör hela Svenska Mässan, med ett flertal olika utställare, en integrerad del av EM-festen.

Hela arrangemanget har ett genomgående tema. Förutom invigningsmusik och prisutdelningsfanfarer är olika delar av tävlingsmomenten musiksatta, t.ex sista varvet på långa löpdistanser, målgång och kulans nedslag vid kulstötning.

Med hjälp av olika musikjinglar, som låter som den gren som är aktuell, kommer man att styra publikens uppmärksamhet med. Musiken är t.ex komponerad så att den låter som höjdhopparnas ansats eller löparnas tempo. På Scandinavium kommer Lidbos specialkomponerade musik i produktion av Janne Åkerblom att styras av ljudmaestron Hans Ekdahl

All musik finns samlad som ett temaalbum som finns gratis för nedladdning på länken nedan. Albumet innehåller följande 14 spår: Intro, 60 meter Women, One Focus, 1500 meter Men, Victory Lap, Results, Building Strength, Photo Sessions, Morning Run, TV Ad, Contemplation, Big Presentation, Disciplines och Victory Lap (reprise).

Claes Olson

Länk:

www.hakanlidbo.com/hakanlidbo_free_music/HakanLidbo_IEM2013.zip