28 februari 2013

FESTIVAL Uppmärksammade artister till Stockholm Music & Arts

För andra året arrangerar bokningsbolaget Luger i samarbete med Dagens Nyheter festivalen Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen. Den senaste veckan har man tillkännagivit de tre första bokade artisterna som är Rodriguez, Prince och First Aid Kit.

I sommar arrangeras Luger och DN återigen Stockholm Music & Arts där de hittills har presenterat tre storbokningar. Festivalen går av stapeln 13-14 augusti på Skeppsholmen och arrangeras i år för andra gången. På plats finner vi bland annat flerfaldigt prisbelönta grammisvinnarna First Aid Kit och legendaren Prince, som gör sin första Stockholmskonsert på elva år. Utöver dessa är det även klart att amerikanska Rodriguez gästar Skeppsholmen.

Rodriguez fick förra året sitt namn återuppväckt på internationella nivå efter den Oscars-belönade dokumentärfilmen Searching for Sugar Man i regi av svenske Malik Bendjelloul. Filmen berättar historien om sökandet efter den amerikanska artisten Sixto Rodriguez som förblev okänd i USA, men utan att veta om det slog igenom stort i Sydafrika på 1970-talet.

Malik Bendjellouls debutfilm Searching for Sugar Man kommer att visas i K Special lördag 31 augusti kl. 21.30 i SVT1. SVT står även som samproducent till filmen.

Lina Pettersson