28 februari 2013

ARTIST Avicii släpper X You

I veckan släpptes resultatet av Aviciis uppmärksammade samarbete med människor från världens alla kontinenter. Under drygt sju veckor bjöds Avicci-fans in för att bidra med skapandet av den nya singeln X You [Universal Music].

Den internationellt framgångna DJ:n och producenten Avicii lanserar den här veckan sin nya singel X You, ett projektet där Avicii-fans världen över fick chansen att vara en del av skapandeprocessen genom att skicka egna bidrag till producenten.

Under drygt sju veckor fick Avicii in cirka 13 000 bidrag från mer än 4 000 personer i 140 länder. Några nationer involverade i projektet var Island, Venezuela, Australien och Thailand. Varje vecka valde Avicii ut semifinalister och fansen ficksedan  rösta fram de ljud och beats som han sedan använde för att skapa den slutgiltiga låten i sin studio i Los Angeles.

Bortsett från Avicii (exekutiv producent) inkluderar låten producentinsatser från Kian Sang, Naxsy DJ-Compositeur, Martin Kupilas och ВAНЯ ХАКСИ. Avicii X You är ett samarbete mellan Avicii och Universal Music Sweden, Ericsson (NASDAQ: ERIC) och At Night Management.

Royalties från alla musikkreatörer som bidrar till det slutliga spåret kommer att doneras till välgörenhetsstiftelsen House For Hunger, som grundades 2011 av Avicii och Ash Pournouri i syfte att bekämpa världshungern.

Lina Pettersson