25 februari 2013

MUSIKPRIS Storslam för Sabaton på Bandit Rock Awards

Sabaton blev den stora vinnaren vid Bandit Rock Awards på Annexet i fredags. Falubandet tog hem 3 tunga priser: Bästa svenska Grupp, Bästa Svenska Liveakt och Bästa svenska album för Carolus Rex. Kvällens huvudbegivenhet Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators plockade hem Bästa Internationella Album för Apocalyptic Love innan man avslutar kvällen med en tvåtimmarskonsert.

Bland övriga vinnare hittar vi amerikanska nyligen Grammy-belönade Halestorm som blev Årets internationella genombrottBandit Rock Awards. Lzzy Hale och Joe Hottinger från bandet var på plats för att ta emot priset och ett akustiskt set.

Andra vinnare under kvällen var: Volbeat, Dropkick Murphys och Smash Into Pieces. Corey Taylor tilldelades en Bandit Legend Award för sina insatser som frontman i Slipknot och Stone Sour. Bandit Shock Award – best dressed 2012 gick till Dregen (Backyard Babies).

Alla vinnare på Bandit Rock Awards 2013:

BÄSTA SVENSKA GRUPP
SABATON

BÄSTA SVENSKA ALBUM
SABATON ”CAROLUS REX”

BÄSTA SVENSKA LIVE-AKT
SABATON

ÅRETS SVENSKA GENOMBROTT 2012
SMASH INTO PIECES

BEST INTERNATIONAL GROUP
VOLBEAT

BEST INTERNATIONAL ALBUM
SLASH FEAT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS ”APOCALYPTIC LOVE”

BEST INTERNATIONAL LIVE ACT
DROPKICK MURPHYS

INTERNATIONAL BREAKTHROUGH OF THE YEAR
HALESTORM

BANDIT LEGEND AWARD 2013
COREY TAYLOR

BANDIT SHOCK AWARD – BEST DRESSED 2012
DREGEN

Det inkom över 120.000 röster från Bandits lyssnare som bestämde vinnarna. Bandit Rock Awards arrangeras sedan 2008 av radiokanalen Bandit Rock för att sprida rockens budskap över Sverige. Det har varit utsålt varje år.