Nyheter 25 februari 2013

ARTIST Nytt från Dennis Lyxzéns AC4

Förra veckan gjorde han ett uppmärksammat uttalande då hans Refused fick regeringens Exportpris. Nu meddelar Dennis Lyxzén att det nästa månad kommer nytt från hans grupp AC4.

Dennis Lyxzén vilar knappast på lagrarna. Förra året gjorde Refused uppmärksammad comeback inklusive firad världsturné och blev såväl Grammis-nominerade som – i förra veckan – belönade med Regeringens exportpris. Lyxzén är dessutom sångare i såväl (International) Noise Conspiracy, Invasionen som AC4. I sistnämnda skepnad är han nästa månad skivaktuell med albumet Burn The World [Nyvåg/Sound Pollution]. Albumet innehåller 16 låtar och beskrivs i ett pressmeddelande som ”åttiotalistisk hardcorepunk jämförbar med Dead Kennesys, Bad Brains och G.B.H., allt mixat med en dos Motorhead.”

I samband med albumet återkommer AC4 även som liveband och framträder bl.a. i Tyskland och Belgien.

Lars Nylin

Bilden: Jens Nordén – trummor, Karl Backman – gitarr, Dennis Lyxzén – sång och Christoffer Röstlund Jonsson – bas. Foto: Robin Laananen.