Nyheter 21 februari 2013

FÖRLAG BMG Chrysalis kontrakterar norska Honningbarna

BMG Chrysalis Scandinavia har tecknat ett exklusivt världsavtal med det norska punkbandet Honningbarna, som i helgen spelade två konserter på by:Larm i Oslo.

Det norska femmannabandet Honningbarna har jämförts med såväl Rage Against the Machine som The Hives. De senaste åren har man turnerat flitigt i både Norge och Sverige samt Tyskland, Danmark, Nederland, England och Irland, bl.a tillsammans med The Bronx.

2011 vann Honningbarna tävlingen Årets Urørt i kategorin Best Upcoming Group med sin självbetitlade debut-EP Honningbarna. Året efter vann man Spellemannsprisen (Norges Grammis) i kategorin Bästa rockalbum för debutalbumet La alarmane gå.

För närvarande arbetar bandet tillsammans med den producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Refused m.fl) på sitt kommande album som släpps i Skandinavien av EMI Music Norway. Albumet kommer även att släppas in Tyskland, Storbritainnen, Irland and Nederländerna.

I förra veckan släpptes singeln Fuck Kunst (Dans Dans) från det kommande albumet och i mars turnerar Honningbarna i Sverige.

Claes Olson

Honningbarna, Sverige mars 2013

27.3 – Debaser, Malmö
29.3 – Debaser Slussen, Stockholm
30.3 – Pipeline, Sundsvall

Länk:

http://www.honningbarna.no