19 februari 2013

FÖRLAG Jonas Holst blev Årets by:Larmer

När årets by:Larm avslutades i Oslo i helgen fick Jonas Holst på Sony ATV/EMI utmärkelsen Årets by:Larmer.

Motveringen löd:

Prisen Årets by:Larmer utdeles årlig av styret i bylarm på fritt grunnlag.
Prisen skal gå til en mann/kvinne i musikkbransjen som har utmerket seg spesielt gjennom sin innsats for nordisk musikk. Hensikten er å hedre en person som fortjener det, og samtidig inspirere og oppmuntre musikkbransjen til nytenking og innsats for ny nordisk musikk

Årets vinner får også prisen for sin innsats i norskt musikkliv, men forførste gang er ikke vinneren en nordmann. Selv om norsk musikkbransje stadig utvider sitt internasjonale nettverk, så er det relativt  uvanlig å finne utenlandske aktører som bruker mye av sin tid og oppmerksomhet på norske artister. I denne sammenhengen skiller årets vinner seg markant ut fra mengden.

Årets vinner er stadig å se i Oslo, selv om han til daglig bor og jobber i Stockholm. Han utmerker seg ved å vise en genuin interesse for nordisk musikk, og har opp gjennom årene knyttet forbindelser og varig vennskap med mange norske artister og folk i musikkbransjen.
Vinnerens virkefelt begrenser seg heller ikke bare til Norge og Sverige, han er også en aktiv aktør i våre andre nordiske naboland.

Selv om vinneren utvilsomt først og fremst er ute i profesjonelt ærend, så er det alltid med mye hjerte for musikken. I tillegg til å være en sympatisk og godt likt person, er vinneren også et godt eksempel på et vellykket samarbeid over landegrensene.

Denne tildelingen er ikke bare den første som gis til en utlending, men også den første som går til en publisher. For de uinvidde, en publisher forvalter låtskrivernes rettigheter og er bl.a. de som formidler musikk til filmer, reklame osv.

Det er en stor glede å overrekke prisen årets bylarmer til en verdig kandidat, og vi tror at alle som kjenner årets vinner vil være enige i valget.
Årets bylarmer 2013 går til Jonas Holst fra Sony ATV.”

Lars Nylin

Se prisutdelningen här: