7 februari 2013

SKIVBOLAG Despotz kontrakterar Martin Rubashov

Despotz har kontrakterat singer/songwritern Martin Rubashov, även känd som ”Bollnäs-Martin” i radiokanalen Bandit. En första singel släpps senare denna månad och i slutet av maj släpps debutalbumet The Watcher of The Skies [Despotz Records / Playground Music].

För många är Rubashov känd som ”Bollnäs-Martin” i radiokanalen Bandit, där han är programledare. Hans bakgrund i den svenska hårdrockscenen kombinerat med hans ständiga resesällskap – den akustiska gitarren,som han alltid har med sig på sin många och långa utlandsresor till bl.a Indien och Östeuropa – mynnar nu gemensamt ut i debutalbumet The Watcher of The Skies [Despotz Records / Playground Music].

I strävan efter att hitta balansen mellan att leva i en stuga ute i skogen, och att leva ett pulserande liv i storstaden, har Martin Rubashov på senare tid varit mycket på resande fot. Det viktigaste ressällskapet har alltid varit hans akustiska gitarr.

– Alla låtar jag har skrivit genom åren har startat på en enkel gitarr, berättar han. Jag kände starkt att tiden var inne för att spela in en akustisk platta.

Under sina resor har Martin Rubashov lyckats komma över t ex. en sitar, som han köpt i Indien, och en mandolin som han köpt i Prag. Både mandolinen och sitaren finns med på skivan och speglar några av de kulturella intrycken från resorna, samt bidrar till Martin Rubashovs musikaliska särprägel.

Claes Olson

Bilden: Martin Rubashov (t.h.) tillsammans med Ömer Akay, Despotz