7 februari 2013

ARTIST Justin Bieber slår nya rekord på Billboard 200

Med 211 000 sålda exemplar av Believe Acoustic [Island / Def Jam / Universal Music] intar Justin Bieber denna vecka för femte gången förstaplatsen på Billboard 200-listan.. I och med prestationen är han den enda artist som har nått fem förstaplatser på listan innan 19 års ålder.

Hela 75 procent av försäljningen har skett i form av nedladdningar. Den kraftiga digitala andelen var förväntad, delvis tack vare många förbeställningar via iTunes. Albumet blev tillgängligt för förbeställning över en månad innan releasen, redan 21 december 2012, vilket troligtvis var fördelaktigt genom inlösningar av presentkort på nedladdningar efter jul.

Albumet innehåller huvudsakligen åtta akustiska versioner och/eller livespår av låtar från Biebers senaste studioalbum Believe som släpptes förra året, men inkluderar även tre helt nya inspelningar: Yellow Raincoat, I Would och Nothling Like Us.

Det nya albumet Believe Acoustic ger Justin Bieber en förstaplats för fjärde året i rad på Billboard-listan – något som bara nio tidigare akter har gjort i Billboard 200-listans närmare 57-åriga historia.

Justin Biebers tidigare samling av album på Billboard är My World 2.0 (2010), Never Say Never: The Remixes (2011), Under The Misteltoe (2011) och Believe (2012).

Lina Pettersson