Nyheter 4 februari 2013

TÄVLING Wacken Metal Battle 2013 startar

För fjärde året i rad drar tävlingen Wacken Metal Battle Sweden igång i Sverige. Wacken Metal Battle är tävlingen för oetablerade band där vinnaren får spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air, i Tyskland. I år arrangeras tre deltävlingar (Falun, Göteborg och Stockholm). Den stora finalen avgörs den 25 maj i Stockholm.

Wacken Metal Battle startade 2004 när Europas största hårdrockfestival Wacken Open Air  ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ (det gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan). Sverige är med för fjärde året.

Vinnarna i de 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City CircusWacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Reglerna är enkla. Alla okontrakterade band inom metalgenrer är välkomna att skicka in sina bidrag.  Bidraget ska innehålla två låtar på en cd, en bild samt en biografi. Insamling av material sker från och med dagens datum och avslutas den 1 mars 2013.  Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (9 mars), Falun (5 april) och Stockholm (mars).

Den stora finalen i Stockholm äger rum den 25e maj i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet. Materialet skickas till: Wacken Metal Battle c/o LUNKAN Music & Media, Box 5043, 165 10 Hässelby

För mer information:

http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.
https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Lars Nylin