4 februari 2013

BOKNINGSBOLAG Sex nya på Blixten & co

2012 var ett av Blixten & Co:s bästa år någonsin. Dansföreställningen Svansjön och humorshowen Ljust & Fräscht var stora succéer och på musikfronten nominerades Blixten & Co:s artister till hela åtta Grammis och nio P3 Guld. 2013 inleds nu med en utökning av verksamheten med hjälp av sex nyrekryteringar.

Nina Edberg är ny key account manager med tio års erfarenhet av kreativa konceptlösningar hos TV4 med program som Så mycket bättre, Sveriges mästerkock och Idol. På Blixten & Co kommer hon tillföra värdefull kompetens inom innehålls- och varumärkessamarbete och sponsring.

– Med 1300 nöjesproduktioner årligen är det här en väldigt spännande ny tjänst hos oss som kommer öppna upp helt nya affärsmöjligheter, säger Andreas Broman, marknads- & försäljningschef på Blixten & Co i ett pressmeddelande.

Oskar Ekman är agent med nio års erfarenhet av yrket, senast från Luger. Han företräder bland annat det 17-åriga rapstjärnskottet Adam Kanyama som beskrivs som svensk hiphops framtid. Dessutom har Oskar hand om Grillat och Grändy med Fille från Ison & Fille och hans bror Sabo, samt Aleks som förra året knep en Grammis för årets nykomling.

Lydia Kellam är Blixten & Co:s nya röst i den sociala världen online och kommer vara på plats där det händer. Som grundare av den omskrivna verksamheten The Swede Beat är hon expert på att sprida uppmärksamhet om ny svensk kultur och kommer sätta strategin för Blixten & Co:s digitala närvaro.

Pernilla Thagaard är ny projektledare med lång erfarenhet av fast scen. Hon kommer närmast från Uppsala Stadsteater där hon jobbat i nio år och bland annat producerat hyllade Sound of Music och Dracula med musik av Jonathan Johansson.

Karolina Österman är ny säljare med flera års erfarenhet från bland annat Live Nation och Eventum. Där bokade och planerade hon i sin roll som booking agent flera landsomfattande turnéer åt stora svenska artister.

Malin Larsson har jobbat i underhållningsbranschen i tio år. De senaste fyra åren som turnéledare för bland annat jättesuccén Ljust & Fräscht där hon även var regiassistent. Nu jobbar Malin som assistent åt Blixten & Co:s vd Leif Blixten Henriksson och konstnärliga chef My Ströbaek.

– Det är jätteroligt att vi växer så mycket – det visar att vi har en god förståelse för vad folk vill uppleva och vilka artister som är mest intressanta just nu, fortsätter Andreas Broman. Att vi dessutom kan växa med så kompetent personal gör att framtiden ser väldigt spännande ut för Blixten & Co.

Blixten & Co blickar framåt mot en strålande vår med bland annat Henrik Schyfferts och Björn Gustafssons standupturné, Jerry Williams hyllade avskedsföreställning och superkomikern Louis C.K:s kommande Sverigebesök.

Lars Nylin