Nyheter 31 januari 2013

SKIVBOLAG Razzia Notes kontrakterar norska Gerilja

Razzia Notes har kontrakterat det norska rockbandet Gerilja som i februari medverkar på By:Larm i Oslo. I mars släpps första singeln på etiketten och senare i år ett album.

Så här presenterar skivbolaget sitt nya band i ett pressmeddelande:

”Om Dave Mustaine och Marc Bolan en gång i tiden faktiskt fick en son tillsammans (låt oss bortse från biologiska svårigheter och andra petitesser), då måste avkomman vara Aleks, sångare och gitarrist i Gerilja. Eftersom basisten Simon är Aleks brorsa förmodar jag att Dave och Marc även är ansvariga för honom. Varifrån Ottar kommer är det ingen som riktigt vet, menhan har guldtänder och tjejerna älskar honom, så vem bryr sig?

Detta, i kombination med Geriljas villkorslösa kärlek till analoga syntar och mytomspunna trummaskinen 808, har resulterat i bandets unika sound. För att göra en lång historia kort; Gerilja sammanfogar intensiteten hos tidiga Megadeth med svänget från T-Rex och adderar en tesked syntbaserad science-fiction. Kombinationen må framstå som osannolik, men icke. Det här är framtidens rockklassiker!”

13 februari spelar Gerilja på By:Larm i Oslo. 8 mars släpps singeln Animals [Razzia Notes / Sony Music] i Skandinavien. Senare i år släpps ett album där låtmaterialet har titlar som bl.a låtarna Lightning death, New life in the blast zone, Animals, The Source, Mirage och Animals.

Claes Olson

Länkar:

www.gerilja.org

www.razziarecords.se