29 januari 2013

FESTIVAL Pet Shop Boys till Peace & Love

Engelska Pet Shop Boys är klara för sommarens Peace & Love. Där får de sällskap av generationskollegorna i Depeche Mode.

– Ett stort band med ett enormt pärlband av klassiska poplåtar. De är dessutom en viktig kraft och röst i HBT-frågor, något vi också tycker är en självklar rättighet för alla människor, säger presschef Ronny Mattsson i ett pressmeddelande.

– Man kan gilla väldigt alternativ musik men ändå uppskatta, kanske av nostalgiska skäl, Pet Shop Boys. Jag, och många i min generation, har vuxit upp med det här. Och det är låtar som man fortfarande hör på radio, säger Mattsson till Aftonbladet.

Pet Shop Boys bildades 1981 i London och består av Neil Tennant och Chris Lowe. Med hits som West End Girls, Go West, Suburbia, Rent, Being Boring och It´s A Sin samt elva utgivna album är Pet Shop Boys en av de mest framgångsrika brittiska popgrupperna genom tiderna. Det senaste albumet Elysium släpptes hösten 2012 och i år ger sig bandet ut på en Europaturné. Det enda svenska stoppet blir på Peace & Love som pågår 25-29 juni.

Lars Nylin