24 januari 2013

4 SNABBA Tommy Leino / 100Live

I november 2012 lanserades 100Live, en nya mötesplats för Sveriges musikbransch, artister, media och musikälskare. Den tidigare bankchefen Tommy Leino lämnade finanslivet för att bidra med struktur och spelplaner i musikvärlden och är idag operativt ansvarig för 100Songs och 100Live.

100Live är ett initiativ av det unga musikbolaget 100Songs, grundat av Ben Malén, Ola Håkansson och Klas Lunding. Bolagets första stora satsning var sångerskan Miriam Bryant, som under det senaste året har nått musikskyarna genom en utsåld klubbturné, den flitigt radiospelade singeln Finders Keepers och ett kommande debutalbum. Utöver Miriam Bryant har 100 Songs flertalet talanger, varav några kommer att inta 100 Lives scen på måndag. Tommy Leino berättar här om huvudsyftet bakom 100Live och 100Songs koppling till arrangemanget.

Vad är idén och syftet bakom arrangemanget?

– 100 Live är en ny mötesplats för branschfolk, media, artister och musikälskare att på nära håll få uppleva ny musik. Vi tyckte det saknades ett återkommande showcase i Stockholm där man kan lyssna på ny musik från osignerade artister. 100 Live är ett bra sätt för artisterna att visa upp sig för musikbranschen och nätverka.

Var och när arrangeras 100 Live?

– Tisdag den 29 januari kl 20:00 på Scandic Grand Central i Stockholm. 100Live kommer att arrangeras en gång i månaden.

Vad är kopplingen mellan 100Songs och 100Live?

– 100Live är ett showcase för artister som släppt singlar via 100Songs.

Vilka bjuder ni in till evenemanget och vilka artister uppträder?
Inbjudan går ut till musikbranschen, men evenemanget är öppet för alla. De som uppträder är artister som har eller är på väg att släppa singlar via 100 Songs. Eftersom vi släpper så mycket låtar kan inte alla uppträda på 100 Live. Där väljer vi därför ut de artisterna vi tycker passar bäst.

Lina Pettersson