16 januari 2013

ARTIST Sommarturné för Gyllene Tider

Rykten om Gyllene Tiders återuppståndelse har cirkulerat under en längre tid och Live Nation har nu bekräftat att det blir så. Alla fakta och biljettsläpp kommer 22 januari.

Det är med stor glädje som vi meddelar att Gyllene Tider åker ut på en omfattande turné i sommar. Information om datum, städer och biljettsläpp offentliggörs på tisdag, den 22 januari, kl 10.00,” skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Gyllene Tider har gjort de två största popturnéerna i Sverige någonsin. 1996 med Återtåget och 2004 med GT25 Det har nu gått nio år sedan dessa fem hallänningar senast slog sig samman och firade sitt 25-årsjubileum under tre veckor tillsammans med en halv miljon svenskar. GT25 är fortfarande den i särklass största svenska turnén genom tiderna och blev dessutom den näst största turnén i Europa 2004. Publikrekord efter publikrekord slogs, bl.a. på Ullevi. Skivan Finn 5 fel som kom samma år sålde flerdubbelt platina.

Under det tidiga 80-talet tog Gyllene Tider landet med storm och har sedan dess fångat upp generation efter generation.

På tisdagen den 22 januari kl 10.00 ligger hela turnéplanen klar, då går Live Nation samtidigt ut med information om biljettsläppet. Live Nation avslöjar också att det kommer ett nytt album innan turnén.

Lars Nylin