15 januari 2013

DIGITALNYTT WiMP huvudsamarbetspartner för by:Larm och Nordic Music Prize

Musiktjänsten WiMP har utökat sitt samarbete med musikfestivalen och konferensen by:Larm och blir från i år huvudsamarbetspartner.

Detta innebär bland annat att huvudscenen i festivalens största tält på Youngstorget i Oslo från nu blir WiMP-tältet och här planeras nu flera aktiviteter. WiMP kommer också att delta på nystartade konferensdelen by: Larm Tech och fortsätter dessutom också som titelsponsor för Nordic Music Prize, där Jan Gradvall och Andres Lokko finns i juryn. Förra året vann Goran Kajfes och svenska nominerade artister i år är First Aid Kit, Neneh Cherry & The Thing och Anna von Hausswolff.

– by:Larm är på väg att bli en naturlig samlingspunkt för musikbranschen i Norden och då är det klart det är bra också för svenska WiMP att vara med. Det finns också en mängd svenska artister som ska spela och tillsammans med norska redaktionen planerar vi nu roliga aktiviteter både inne i WiMP och i WiMP-tältet i Oslo, berättar Karin Moberg, redaktionschef för svenska WiMP.

På festivalen spelar bland andra Alina Devecerski, Mando Diao, Elliphant, Mariam The Believer, Nause, Taken By Trees och Linnea Henriksson. Se mer på www.bylarm.no

WiMP kommer förutom förutom aktiviteter på plats i WiMP-tältet också presentera by:Larm och Nordic Music Prize till alla sina användare. WiMP kommer också att visa upp nyheter på by: Larm Tech, där musikälskare kommer att få ett smakprov på vad som händer i WiMP framåt. Artister, managers och andra i musikbranschen kommer också att kunna lära sig mer om hur man får framgång i WIMP, i en separat del i konferensprogrammet. Där läggs det även upp till en större branschdebatt och workshop i samarbete med ett antal aktörer.

För by:Larm är det mycket glädjande att vi får WiMP som huvudpartner. De är ett företag med stark nordisk inriktning, och kommer att hjälpa by:Larm att få ytterligare uppmärksamhet i de övriga nordiska länderna. WiMP är för oss en perfekt sponsor för Nordic Music Prize och för att genom WiMP-tältet på Youngstorget presentera den största scenen vi har på festivalen, säger Peter Eikeland, sponsoransvarig by:Larm.

Lars Nylin