10 januari 2013

ARTIST Avicii skapar nästa singel genom samarbete på nätet

Den här veckan lanserar Avicii hemsidan Avicii x You, där han uppmanar fans och musikskapare att medverka i kompositionen av den nya singel som kommer att släppas 26 februari. Processen ”crowdsourcing” innebär en möjlighet att bidra till låten via ljudfiler, som sedan Avicii komponerar ihop till en färdig singel.

– Avicii visar återigen att han inte bara är en av världens absoluta Top3 DJ’s, utan att han också är en av världens mest innovativa artister alla kategorier, menar Per Sundin, VD för Universal Music i Sverige.

För den plattform som används för musiksamarbetet på nätet svarar telekomföretaget Ericsson. På hemsidan Avicii x You kan fansen ladda ner Aviccis ackordföljd som ligger till grund för låten. Därefter kan de – ”oavsett musikalisk erfarenhet” – skicka in sina ljudfiler och hoppas på att Avicii väljer ut just deras bidrag till den slutgiltiga låten.

Den för sin internationella jättehit Levels [Levels / Atom Empire / Interscope / Universal Music] i år grammynominerade Avicii (född Tim Bergling) har av amerikanska Rolling Stone Magazine hyllats som en av den moderna dansmusikens ledande DJ’s. De senaste två åren har Levels har klättrat på ett flertal musiklistor runt om i världen, i DJ Mag (som utsett Avicii till världens tredje bästa DJ) utsåg David Guetta låten till Tune Of 2011 och videon har över 50 miljoner visningar på Youtube.

2012 har bl.a samarbetat med Lenny Kravitz (Superlove) och remixat Madonna (Girls Gone Wild), varit huvudakt på Ultra Music Festival, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival och Lollapallooza samt varit resident DJ på Ushuaïa Beach Hotel på Ibiza.

Aviciis nya singel släpps av Universal Music 26 februari.

Claes Olson

Länk:

www.aviciixyou.com