20 december 2012

SKIVBOLAG Goldenbest och Movits! inleder samarbete

Internationellt uppmärksammade trion Movitz! från Luleå har inför nästa års album tecknat samarbetsavtal med skivbolaget Goldenbest.
Efter sitt uppmärksammade album Ut Ur Min Skalle [Universal Music], som släppts i mars 2011, har Movitz! de senaste 18 månaderna bl.a gjort två turnéer i Japan – där man efter sin platinasäljande  singel Na Na Nah! (ett samarbete med Timbuktu) och den guldbelönade singeln Sammy Davis Jr. släpptes en specialutgåva av albumet.  Man har även gjort ytterligare en USA-turné och besökt nästan hela Europa, där man i somras t. ex medverkade på stora Fusion Festival i Tyskland.
I höst har Movits! pendlat mellan sin nya studio i skivbolaget Goldenbests lokaler i Stockholm och studion i Luleå. Det första smakprovet från nästa album släpps i början på 2013.
– Vi på Goldenbest är sjukt glada över att få jobba tillsammans med Movits! på deras tredje platta, säger Christoffer Söderstjerna. Dom känns som ett lika viktigt som givet tillskott i Goldenbest-familjen. Tillsammans kommer vi att vara oslagbara!
– Vi tycker att det ska bli skitkul att samarbeta med Goldenbest, kommenterar Johan Rensfeldt i Movitz det nya samarbetet.
– Dom är väldigt hungriga och det känns som att dom ligger i framkant när det kommer till att släppa ny musik. Det ska bli väldigt spännande, för Sverige, i tiden.
Claes Olson