20 december 2012

4 SNABBA Arnthor, etta på Englandslistan

Förra veckan blev den brittiske X-factorvinnaren James Arthurs singel Impossible [Simco Limited / Sony Music], skriven av Arnthor och norska Ina Wroldsen, är den snabbast säljande singeln i Storbritannien i år. Singeln intar fortfarande den officiella brittiska försäljningslistans förstaplats.

Grattis till er Englandsetta, Arnthor! Hur glad är du på en skala 1-10?

– Tack! Jag är nog gladare än någonsin så det får bli en klar 10:a. Av olika anledningar, men dels då det är min första officiella singeletta (Arnthor har tidigare haft ett antal tvåor och albumettor i både USA och Storbritannien/reds.anm), samt att det är en låt som legat mig varmt om hjärtat en tid och det gör det hela mer speciellt då många verkar uppskatta den. Sen kom det som en överraskning då jag inte var säker på att James Arthur skulle vinna X-factor i England. Han gör dessutom låten på ett fantastiskt bra sätt.

Du har ju haft flera internationella framgångar förut, men är det här din största framgång hittills?

– Rent försäljningsmässigt och radiomässigt är det inte den största framgången, om man jämför med artister som J.Lo eller Britney som jag jobbat med tidigare. Däremot är det en stor framgång på ett kreativt och nytt sätt, då den är vårt bolags Aristotracks största placering än så länge. Det gör mig extra stolt!

Under hösten har du även coachat alla deltagare i X-factor och arbetat med ditt nya projekt Ask Embla. Berätta mer om ditt samarbete med Ina Wroldsen!

– Det har varit en intensiv höst där man lärt känna en annan sida av musik- och tv-branschen. Det har lärt mig att uppskatta dagarna och nätterna i studion på ett nyinspirerande sätt. Jag och Ina har en kemi när vi är i studion och jag längtar alltid till varje session vi har planerad. Att hitta den magin tror jag är nyckeln till all framgång i vilken bransch det än gäller.

– Ask Embla är resultatet av låtar vi valt att göra för oss själva och få utlopp för vår kreativitet utan att bli styrda.

Vad har du närmast på gång och var kommer du att tillbringa jul- och nyårshelgerna? I Stockholm, London eller Los Angeles?

– Jag har en hel del spännande planer framöver som inkluderar en lansering av en ny artist, Kim Cesarion, som vi på Aristotracks gör tillsammans med Sony/RCA nästa år. Vi har även börjat arbeta med nya låtskrivare och artister som jag med spänning väntar på att se hur de utvecklas. Julen och nyår kommer jag att spendera här hemma i Stockholm. När man reser mycket njuter jag av att vara hemma med mina barn och sambo så mycket det går. Däremot bär det iväg till Los Angeles i januari när mörkret blivit för tungt…

Claes Olson