6 december 2012

GRAMMY AWARDS Flera svenskar nominerade

Flera svenskar är nominerade i fler kategorier än kanske någonsin tidigare är i år nominerade till den amerikanska prisgalan Grammy Awards. Potentiella pristagare är Avicii, Swedish House Mafia och Axwell, Eric Prydz, Jörgen Elofsson, Max Martin och Johan “Shellback” Schuster.

I kategorin Best Dance Recording är både Avicii och Swedish House Mafia nominerade. Avicii för Levels [Levels / Atom Empire / Interscope / Universal Music]. Swedish House Mafia feat. John Martin för Don’t You Worry Child [Astralwerks / EMI].

Axwell är liksom Eric Prydz dessutom nominerad i kategorin Best Remixed Recording, Non-Classical. Axwell för In My Mind (Axwell Remix) och Eric Prydz för Midnight City (Eric Prydz Private Remix).

Tre svenskar är aktuella som låtskrivare och producenter I kategorin Record Of The Year: Jörgen Elofsson för Kelly Clarkson Stronger (What Doesn’t Kill You) och Max Martin/Shellback för Taylor Swift We Are Never Ever Getting Back Together. Tillsammans med sina medkompostörer David Gamson, Greg Kurstin & Ali Tamposi  är Jörgen Elofsson dessutom nominerad för Kelly Clarkson Stronger (What Doesn’t Kill You) i kategorin Song Of The Year. Kelly Clarkson är för sin hit även nominerad i kategorin Best Pop Solo Performance, där även Katy Perry Wide Awake (med Max Martin som delaktig låtskrivare och producent) är nominerad. Shellback är delaktig i Maroon 5 & Wiz Khalifa Payphone, som är nominerad i Best Pop Duo/Group Performance.

Kelly Clarkson Stronger [RCA Records/19 Recordings LLC] (med Jörgen Elofsson involverad) är nominerad som Best Pop Vocal Album, liksom Maroon 5 Overexposed [Interscope / Universal Music] (med Shellback involverad).

Årets Grammy-gala arrangeras i Los Angeles, 10 februari.

Claes Olson