22 november 2012

MANAGEMENT MVP satsar på sport, musik och underhållning

Adam Alsing, Daniel Breitholtz, Hasse Breitholtz och Joakim Persson har bildat det nya bolaget MVP Management. I fokus för verksamheten ligger sport, musik och underhållning.

– Det känns som att vi är ett dreamteam där alla mina nya lagkamrater spelar i förstafemman i sina respektive branscher, säger Joakim Persson, vd MVP Managements. Ett managementbolag som fusionerar sport, musik och underhållning är unikt i Skandinavien.

Joakim Persson har ett förflutet som ishockeymålvakt i Elitserien, tyska DEL och Allsvenskan och är den målvakt som hållit nollan längst i AIK:s ishockeyhistoria. Sedan 13 år tillbaka arbetar han som spelaragent med klienter i bl.a NHL, KHL och Elitserien.

Joacim Persson kommer att ansvara för MVP Managements sportdivision och har tagit med sig sin klientstock på ett 60-tal spelare in i bolaget, där ibland Douglas Murray (San Jose Sharks), Tony Mårtensson (SKA St Petersburg) och Mattias Weinhandl (Linköpings HC).

För musik- och underhållningssidan ansvarar Adam Alsing, Daniel Breitholtz och Hasse Breitholtz.

– Musik, sport och underhållning är mina största intressen och jag har länge närt en dröm om att få starta ett managementbolag som sysslar med just detta, säger Hasse Breitholtz, vars omfattande meritlista bl.a  omfattar en bakgrund som vd på såväl Sony Music som BMG, Chairman of the board på BMG UK and Ireland samt vice vd på MTG.

Sonen Daniel Breitholtz har tagit otaliga hits till Sverige, bl.a fjolårets sommarhits Mr Saxobeat och Loca People.

– Efter alla mina år i skivbranschen tycker jag fortfarande inte att det finns ett bra heltäckande management. Vårt mål är att bli just det! säger han.

– Det känns vansinnigt kul att få jobba med Adam i MVP Management, fortsätter Daniel. Jag skulle säga att han, förutom de uppenbara kvaliteterna, också har Sveriges bästa musiköron – efter mig då!

Programledaren Adam Alsing har även en bakgrund som producent på TV och radio samt ett förflutet som dj.

– För mig är det oerhört stimulerande att få grotta in mig i branscher jag tidigare bara verkat perifert i, kommenterar han. Vi vill jobba med sköna människor, personer vi gillar och som vi tror på!

Enligt Daniel Breitholtz är den gemensamma visionen för MVP:s grundare att bli ett heltäckande managementbolag inom sport, musik och underhållning. Bland de hittills redan signade märks låtskrivarna/producenterna Anders Bagge och David Westerlund, men MVP Management säger sig redan ligga långt framme i förhandlingarna med ytterligare etablerade, såväl som oetablerade, låtskrivare, producenter, DJ:s och artister.

Claes Olson

Länk:

www.mvpmanagement.se