22 november 2012

ARTIST The Soundtrack Of Our Lives tar avsked

I december gör The Soundtrack Of  Our Lives sina absolut sista spelningar och avslutar sin 18 år långa karriär. Inför slutet släpps 12 december EP:n Shine On (There´s another day after tomorrow) [EMI] digitalt samt i en begränsad upplaga på 10” vinyl.

 

Innan det definitiva avskedet tas med en serie om sex konserter på Södra Teatern i Stockholm 17-22 december ger bandet ytterligare åtta konserter. På Södra Teatern kommer The Soundtrack Of Our Lives – som i engelska Uncuts recensionen av bandets senaste album Throw it To The Universe [EMI] – att spela samtliga sina sex album i tur och ordning sex decemberkvällar i rad.

Så här skriver medlemmarna själva i ett öppet brev :

”Eftersom ni vet att The Soundtrack of Our Lives inte hinner med att göra så mycket mer gigs i detta avskeds-år så gick vi in i studion förra helgen under stoj och stim och gjorde klart lite låtar som låg gömda i Tsool -garderoben. Och eftersom vi började med en EP så tyckte vi att det var lämpligt att avsluta med en sådan till. ”To The Heroes of This World” är en hyllning till alla ni hjältar som följt och supportat bandet under dom 18 år som fick The Soundtrack of Our Lives till att växa i en fulländning för att slutligen leva ett eget liv i etern och evigheten. Avslutande ”Coma Blues” är en skön stänkare där vår Trummis Fredrik Sandsten för första och sista gången tar hand om sången. Det som finns där emellan är lite låtar som vi inte riktigt klarade av att placera in i låtordningen på tidigare plattor…. Så Varsågod! Vi tackar ödmjukast för oss och den tid som varit. Och från oss alla till er alla önskar vi: EN RIKTIGT GOD JUL & EN VÄLDIGT GOD FORTSÄTTNING!!” 

Mvh Fredrik Sandsten, Martin Hederos, Ian Person, Åke Karl Kalle Gustafsson Jerneholm, Björn Olsson, Mattias Bärjed och Ebbot Lundberg

Den kommande avskeds-EP:n innehåller följnde låtar: To The Heroes Of This World, Masqurade, Heart Sing Mind Exploding, In My Place och Coma Blues.

Claes Olson

The Soundtrack Of Our Lives, avskedsturné 2012
22 Nov – Karlstad, Scala Teatern,
23 Nov Örebro, Kulturhuset,
24 Nov Västerås Sigurdsgatan 25,
7 Dec Malmö,KB,  8 Dec Halmstad, B&B.
13 Dec Åre, Bygget.
14+15 Dec Göteborg, Pustervik
17 Dec Stockholm, Södra Teatern (Welcome To The Infant Freebase)
18 Dec Stockholm, Södra Teatern (Extended Revelation)
19 Dec Stockholm, Södra Teatern (Behind The Music)
20 Dec Stockholm, Södra Teatern (Origin Vol 1.)
21 Dec Stockholm, Södra Teatern (Communion)
22 Dec Stockholm, Södra Teatern (Throw It To The Universe)