20 november 2012

4 SNABBA med Helene Wigren som startat eget

Efter 20 år som PR-person på framför allt Warner Music startar Helene Wigren nu egna bolaget PR & Beyond. MI kollade vad nystarten innebär.

Blir det främst musik även som egen företagare?

– Så här långt har de bara varit musik men har precis börjat arbeta med ståuppkomikern Måns Möller som ger sig ut på turné i vår med föreställningen Jävla PajasDet här skojar du inte bort och även Alex Shulman som i mars flyttar in på Maxim i Stockholm med en föreställning som heter Älska Mig.

Om du måste välja, vilka artistprojekt genom åren minns du mest?

– Oj så svårt, det är så många intryck och odödliga ögonblick genom åren. Av de svenska kommer jag alltid minnas såna som GES, Tomas Ledin, Di Leva, Eric Gadd, Orup och Dilba. Internationellt exempelvis Motley Crue, AC/DC, Madonna, My Chemical Romance och Regina Spektor.

Medierna har förändrats radikalt på senare år, hur märks det mest i din promotionvardag?

– Större telefonbok och förändrade plattformar där de sociala medierna idag är en självklarhet och lika naturlig som traditionella medierna. Jag är ju själv ett teknikfreak som älskar nya medier i allmänhet och ny teknik i synnerhet. Jag älskar att hjälpa artister sätta sig in i dessa numera så viktiga PR-instrument.

Vad pysslar du mest med just nu?

– Pugh Rogefeldt som är med i Så mycket bättre och senare släpper sin självbiografi, Pernilla Andersson som är ute på turné, Måns Möller, Alex Schulman och Cookies n Beans som precis blev klara för Melodifestivalen. Jag har även sedan en tid delat management för Måns Zelmerlöw, delat med Sandra Miller på Mohito. Innan det var det mycket Laleh och Loreen. Jag har precis skaffat mig ett kontor och har flyttat in hos MVP management på Skeppargatan.

Claes Olson