15 november 2012

FÖRLAG BMG Chrysalis kontrakterar norska A-Lee

BMG Chrysalis Scandinavia har kontrakterat den norska popartisten A-Lee som sedan debuten för tio år sedan bl.a varit support åt internationella stjärnor som 50 Cent, Snoop Dogg och Busta Rhymes, gjort mer än 300 konserter på klubbar och festivaler samt haft flitig rotation på norsk radio och figurerat i bl.a MTV Norway, NRK, TV2 och The Voice TV.

– A-Lee har redan bevisat att han är den största manliga popartisten i Norge, kommenterar BMG Chrysalis Scandinavias vd Sanken Sandqvist. Nu vill vi visa att han förtjänar samma position även i resten av världen!

Till A-Lees största framgångar hör den guldsäljande singeln World So Cold (mest spelade låten på radio NRK mP3 och 6:e mest spelade låten i hela Norge under 2010), platinasäljande The One (den mest spelade låten på radio NRK mP3 samt tvåa i NRJ:s tävling om Årets bästa låt 2011). I år har A-Lee bl.a varit aktuell med platinasäljande Feelgood och senaste singeln Over You som släpptes i september.
– Signing with BMG Chrysalis is a big step for me and my career, kommenterar A-Lee. I’m really excited and I’m looking forward to work with the team. Proud to be a new member of the family!

Planen är nu att lansera A-Lee utanför sitt hemland och släppa musiken runtom i  hela världen. Nya albumet Forever Lost  innehåller bl.a låtar producerade av Martin K (Jessie J, Lionel Ritchie, Sugababes) Bernt Rune Stray (Rihanna, Ne-Yo, Whitney Houston) och Thomas Eriksen (Franz Ferdinand, Aaliyah och The Saturdays).

Claes Olson

Bilden fr.v:  Olle Rönnbäck (Director of Licensing and Marketing, BMG Chrysalis Scandinavia), A-Lee, Shahrouz Ghafourian och Sanken Sandqvist (vd, BMG Chrysalis Scandinavia)

Länkar:

http://aleemusic.com/

Videon Feelgood

Videon Over You